29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Pražma na bylinkách

Název Množství a jednotka
pražma 4 ks
rozmarýn
tymián
bazalka
petrželka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: francouzská
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Pražmy (nebo jiné ryby, mořský vlk, pstruh, candát apod) očistíme, ostraníme nožem pod tekoucí vodou šupiny od ocasu směrem k hlavě. Osušíme, na bocích uděláme tři zářezy, pořádně nasolíme a posypeme směsí bylinek - rozmarýnem, tymiánem, bazalkou a petrželkou (vetřeme i do zářezů). Dovnitř ryb vložíme na plátky nakrájený česnek a necháme alespoň hodinu, nejlépe déle, odležet. Ryby osmažíme na oleji z každé strany asi dvě, tři minuty na středním plameni. Přendáme je do pekáčku, který jsme vyložili plátky citrónu, pokapeme olivovým olejem a v troubě odkryté zapečeme cca 10-15 minut. Podáváme s brambory a glazovanou mrkcičkou.

Glazovaná mrkev:
Mrkev nakrájíme na kolečka a v osolené vodě vaříme cca 5 - 7 minut (podle tloušťky koleček), ne úplně doměkka. Scedíme, na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mrkev, lehce osmahneme, podlijeme třemi lžícemi bílého vína, zasypeme lžící cukru a povaříme, až se utvoří hustší omáčka, která nám mrkev pěkně obalí.


Další fotografie
 


RECEPTY

Ořechové pusinky s čokoládou

Postup: Čokoládu najemno nastrouháme nebo rozmixujeme. Z bílků ušleháme tuhý sníh.... zobrazit recept

RECEPTY

Zapékané chlebíčky

Postup: Veku nakrájíme na plátky, nebo koupíme již nakrájenou. Každý plátek lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Pomerančovo - pomerančová buchta

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme 100 ml pomerančové šťávy (100 ml šťávy je asi... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placičky z rýžové mouky

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky, vodu ze zelí slijeme do misky, ve které... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové nudličky na jablkách a kari

Postup: Vepřovou kýtu nebo plátky pečeně nakrájíme na nudličky, cibuli na půlměsíčky a... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...